Projecten

Geen dogma maar pragma”

Simons Ernst

Ik ben in mijn element als ik groepen mensen kan leren om anders te werken. Niet omdat anders het ideaal is, maar omdat ze het gevoel hebben dat hun werk beter kan en moet. Omdat problemen zich niet oplossen met hun normale manier van werken.

Wanneer ik met teams werk, kijk ik, als coach Lean, Agile, Design Thinking, waar ze staan en wat er op dat moment als eerste nodig is. De dogma’s van deze aanpakken zijn niet leidend maar het werken vanuit de principes achter de methodes. Door aan te sluiten op wat er nodig is, laat je mensen ervaren dat een andere aanpak ze echt verder kan helpen. Daarna zijn ze bereid om met je mee te gaan in de volgende (groei) stap.

Mijn ervaring is dat mensen het beste leren door te doen. Dus dat “anders werken” dat doen we “gewoon” in de dagelijkse praktijk. Vernieuwing en innovatie doe je er niet naast maar ín het werk. Ik laat zien hoe dat anders werken, procesgericht werken, eruit kan zien en zorg zo snel mogelijk dat iedereen het zelf kan. Als coach, moet ik zo snel mogelijk weer overbodig zijn!

Feedback van deelnemers

Waanzinnige combi tussen vakkundigheid en verbinding weten te maken”

De ‘spirit’ uitdagen tot actief zijn. Vele praktische opdrachten Enthousiasme van de expert. Dankjewel!”

Wat voor mij goed werkte was de ervaring van Clara, de vele oefeningen met voorbeelden of gerelateerd aan project”